středa 10. února 2021

Lyžování v Praze

 Napadl sníh. I v Praze. Ne čtyři centimetry u Muzea, ale opravdu, plno sněhu. Hurá. Děti a psi se raduji úplně nejvíc. Správci komunikací už méně, třeba u nás se asi rozhodli, že se nějakým protahováním chodníků, ulic, ba ani hlavních tahů, nebudou zdržovat, protože asi ještě nasněží. 

Takže i na Letné se fakt brodíme:-). A lyžujeme, bobujeme, sáňkujeme, o sto šest. Opravdu jsme potkali běžkaře na Karlově mostě. Letenské sady křižují dvojice, jednotlivci, mraky lyžařů. 

Ve Stromovce děti jásavě bobují. Aby ne, v nekonečné a nikam nevedoucí karanténě je to po čase první příjemné zpestření. V době, kdy se z tělocviku stala zakázaný činnost, všechna sportoviště jsou tabu, tak je super si jít zalyžovat či zablbnout na bobech. Zejména, když tolik sněhu v Praze nebylo ani nepamatujeme. 

Děti sáňkovaly i na Petříně. Už nesáňkují. Policie je vyhnala. Poté, co se její nejvyšší v médiích vyjádřil v tom smyslu, že je to určitě zakázané a nelegální. 

Hned tam byli a děti mají utrum. Zároveň se na netu objevil seznam zakázaných míst, kde se v Praze nesmí lyžovat ani sáňkovat. To je skoro všude, i ve Stromovce. Prostě ten pohyb nepovolíme!!!

Jen mě tak, mimochodem,  bez zřejmých souvislostí, mě napadá, že v hotelu v Teplicích Policie tak rychlá nebyla. Tam dokonce ani nešla vůbec. 

Děti z Petřína vypakovala ihned. 

Tak nějak nevím, co si o tom mám myslet? Pomáhat a chránit....

Nu, sníh v Praze leží dál a i dneska ráno už někdo boboval ve Stromovce. Jsem zvědavá, kdy ty děti někdo přijde vyhnat. Vždyť ony se tu vlastně nelegálně hýbou, sportují, pracují na své imunitě.... 

To je třeba po zásluze potrestat. 


2 komentáře:

  1. Kam jsme se to dopracovali???! Horší, než v minulém režimu. No čemu se divit, zabedněný Hrad, tak musíme udělat z podaných zabedněnce☹️. To na náladě nepřidá.
    Stačí vyvolat v obyvatelstvu přehnaný strach a máme ji pod kontrolou!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ufff, co k tomu dodat ?
    Asi nám musí stačit užívat si sněhu virtuálně jako dnes všeho.
    Prý jde poslouchat i obrazy :-o
    Vláda už prý jedná dnes od 7h. ranní, už teď mě děsí, jak dlouhé to jednání bude a co všechno z něho vzejde ?!
    Kdo a kdy už konečně vezme/me rozum do hrsti?

    OdpovědětVymazat