sobota 13. února 2021

Sobota třináctého

 Sobota třináctého určitě nemá takový zvuk, jako pátek třináctého:-). Ale zajímavá je dost. Nese se ve znamení očekávání, čekáme třeba na zítřejšího Valentýna. Svátek zamilovaných, který u nás asi docela zdomácněl. Já ho třeba začala mít docela ráda, jako takové zpříjemnění temných zimních dní. 

Můžeme také čekat i na oslavu narozenin pana Miroslava Zikmunda, který oslaví neuvěřitelných 102 let!!! Velká radost i gratulace:-).

Lze si i připomenout výročí tragického náletu spojenců na Prahu, kteří si právě na Valentýna v pětačtyřicátém "spletli" Prahu s Drážďanami, a krom zničení mnoha významných památek, které dosud válečnému běsnění odolávaly, zabili i mnoho zaskočených Pražanů.

Možná napjatě čekáme na konec nouzového stavu, který v Čechách panoval od října a nic pozitivního nepřinesl...

  (tedy krom neustálého navyšování pozitivně nakažených).

V tomto kontextu já osobně napjatě čekám, zda se otevřou alespoň bazény, potřebuji se hýbat a zároveň relaxovat i jinak, než jen dlouhými procházkami. 

A v neposlední řadě mě v sobotu třináctého na instagramu zaujal výstřižek z latinského slovníku, který zde s dovolením přetiskuji. Je to sice kouzlo nechtěného, ale tak výstižné....Ne nadarmo se říká, že latina je základ všeho:-). A když už to dneska ladím celé do čekání, tak opravdu netrpělivě čekáme na otevření škol. Sice to vypadá, že bohužel marně, ale snad se někdy (ještě letos?) dočkáme.... Těžko říct, zvlášť, pokud se aktivně věnujeme latině:-)




Nu, a na co v sobotu třináctého čekáte Vy?



Žádné komentáře:

Okomentovat