čtvrtek 22. února 2024

Autoservis

 Návštěva v autoservisu vždycky docela bolí:-), není to místo, kam chodíme s radostí, protože vždycky signalizuje problémy a vítr v peněžence. 

Dnešní doba mě fascinuje tím, že už vlastně nejde o klasické automechaniky, ale takové autoajťáky. Strčí USB do počítače, diagnostikují chybu a už jen tento výkon je ceněn v řádu stokorun, neřku-li tisícovek. 

Pak to samozřejmě musí nějak vyspravit nebo alespoň docílit toho, že kontrolky přestanou výhrůžně blikat a tiše zhasnou. 

V tom jejich práci nikterak nezpochybňuji. Jen mě vždycky fascinuje, jak je jedna práce různě honorována. Vyplatí se tedy hledat, kde budou v servisu nejen šikovní, ale i vlídní k naší peněžence. 

A bože chraň nás od autorizovaného servisu. Tam vždycky pochopím, co znamená nekřesťanské ceny. 

Když jsem prvně měla novější auto, těšila jsem se, že nebudeme muset tolik opravovat, abychom fungovali. Jenže ouha. S novým autem přišla povinnost  servisovat jen v autorizovaném servisu. Takže ve finále nula od nuly pošla. 

Byla to zkušenost, teď už vím, co nás čeká. Ale pořád se s tím vnitřně nemohu smířit, vnímám to jako sofistikované vydírání, neřku-li odírání. Nicméně, kdo chce s vlky výti...

Nejvíc mě těší, že už zase můžeme do normální dílny, kde nám udělají stejnou službu a ještě jsou na nás vlídní a ochotní:-)


Žádné komentáře:

Okomentovat