pátek 30. ledna 2015

Prázdniny

Či abychom byli přesní, prodloužený víkend. Čas jako stvořený k odjezdu na nějaký relaxační wellness či na krátkou lyžovačku. Protože po půlročním snažení je třeba nějaký relax. Pro obě strany. Pravda, kantoři mnohde musí do školy, asi proto, aby z přemíry volna nezvlčili, leč i tak je to příjemné, protože škola bez dětí je úplně jiné pracoviště.  A pokud mají někde štěstí na normální vedení, mají i oni volný den, aby se vzpamatovali a vydrželi ještě jedno pololetí.  Je sice starou osvědčenou kantorskou pravdou, že co nenaučíte do Vánoc, už stejně nestihnete, protože v druhém pololetí jsou hory, jarní prázdniny, Velikonoce, sportovní hry, jazykové výjezdy, školní výlety, maturity, přijímačky, svátek práceJ, konec války, a dalších asi milion nezbytných akci, které vždycky nějak tu výuku nabourají. Nehledě na to, že od začátku června jsou děti stejně duchem na prázdninách, takže výuka se podobá házení hrachu na stěnu. Tento fakt si ale pořád vlastně zkoušíme nepřiznat, takže prostě nás čeká celé dlouhé druhé pololetí.... A před ním je třeba si náležitě vydechnout. Já budu vydechovat na masáži. Už se těším. A doufám, že cestou domů potkám nějaké prvňáčky, protože ti jediní z celého našeho školského systému ještě mají ze svého vysvědčení opravdovou radost, září jim oči a je to prostě radost. Tak ať si jí dneska náležitě užijí. I s oslavou. 

2 komentáře:

  1. Tak náš David je asi jediný prvňáček, který z vysvědčení radost neměl. Díky angíně si pro něj bohužel nemohl jít, přinesla jsem mu to a čekala nějaké jásání. Jeho "Hmmm...fajn" myslím plně vyjádřilo jeho postoj ke škole.
    Doufám, že jste si zasloužené volno užila a masáž Vás náležitě osvěžila. Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) I tak Davidovi (ale i Vám) blahopřeji k prvnímu vysvědčení. A přeji brzké udolání angíny.I Vám všem (gratulace jistě i Klárce) hezký víkend

      Vymazat