sobota 2. října 2021

Předvolební povídání

 Zúčastnili jsme se besedy o volebních programech. Žádná agitace, jen důkladný rozbor programů. Většiny zainteresovaných stran. Je fajn podívat se na detaily, vidět, co kdo slibuje- slibují mnozí, málokdo ale vysvětluje, kde na to vezme peníze. 

Zaujalo mě, jak moderně mají zpracovaný program Zelení, o kterých jsem třeba dosud vůbec neuvažovala. 

Pobavilo, že koalice Spolu chce volit národního ptáka!!! Nejdřív jsem to považovala za žert, ale fakt to tam mají. 

Piráti se Stanem také vystupují docela pragmaticky a reálně. 

A když se mluvilo o SPD, tak Tobiáš začal nekontrolovatelně kňučet. Musel až dostat pamlsek, aby ztichnul. Normálně to nedělá, umí se chovat mezi lidmi, tak vlastně nevím, co ho vybudilo. Patrně bude uvědomělý volič:-).

 Přísaha mi i po setkání zůstala nejasná, jako co to je, zda nějaká odnož Ano, takové béčkové, nebo něco jiného? Nevím, ale bylo zajímavé se na ni podívat podrobněji. Jako ostatně na všechny. I zde zaznělo, že většina lidí nejde po programech, ale po osobnostech. 

    A mnozí ( včetně mě) projevují údiv, jak někdo může pořád usilovat o vystoupení z EU? Zejména, když vidí, co se děje v silné Británii. Jak bychom bez EU asi dopadli my? 

Ale to jen tak na okraj, v podstatě jsem se nejvíc divila národnímu ptákovi:-). 

A líbila se mi citace, že dnes se politika dělí na levicovou, pravicovou a populistickou. To tak odpovídá stavu společnosti. Dělíme se. Čím dál víc. Třeba i na mladé a staré, očkované a neočkované, s rouškou či bez....všechno to asi bude ve volbách hrát roli. 

A nebo taky ne, protože pradávné dělení je také na ty, co k volbám chodí a co ne. Takže těžko říci, co nás čeká příští týden. Ale změnu by to chtělo, nejen kosmetickou. 


Žádné komentáře:

Okomentovat