sobota 20. dubna 2024

Baník na Letné

 Před fotbalem je lépe utéct. Před Baníkem zvlášť, je to skoro stejně šílený, jako když hraje Slávie. I když samozřejmě, zlaté časy Baníku jsou díky bohu pryč, bývalo to tady daleko horší. Pochod fandů pod dohledem jízdní policejní eskorty často vytvářel dokonalou iluzi válečné zóny. 

Tak to tedy už nyní tak strašné není, byť pořád není o co stát. I tak je Letná na sobotní odpoledne neobyvatelná.

 Nejsem v tomhle vůbec patriot, v podstatě jsem vždycky raději, když domácí prohrají. Hospody pak většinou zavírají už po zavíračce, neslaví se tady dlouho do noci. Jako majitelka psa sleduji časté diskuse o tom, jak psi močí kde je napadne a znečišťují tady ulice. Když jsem ale viděla opilé močící fandy, kteří nekropí jen kola aut, jak se vyčítá psům, ale s opileckou urputností i skla, dveře, kliky od těch dveří, střechy aut...uf. Jeden ze stěžejních důvodů, proč nemám zdejší fotbal ráda.  

Dnešní ostravský nájezd je pikantní paralyzovanou letenskou dopravou. Chytří radní, kteří  (prý) v dobrém úmyslu opravit vše najednou, v podstatě odřízli Letnou od světa. Zablokovali hlavní tepnu pro automobilovou dopravu, vytrhali koleje v páteřní tramvajové trati, uzavřeli letenský tunel a mnohé uličky zjednosměrnili či osadili zákazem vjezdu. 

A do toho zájezd z Moravy, čili davy baníkovců. 

Ti budou koukat, že jedou z nádraží na Spartu mnohem déle, než z Ostravy do Prahy:-).

Pěknou sobotu všem. 



Žádné komentáře:

Okomentovat