úterý 11. června 2024

Zpětná vazba

 Dostáváte zpětnou vazbu? 

Nebo si ji sami sobě dáváte? 

Termín zpětné vazby, který v našich zeměpisných podmínkách už asi zdomácněl, je v nyní velmi módní termín v mnoha oborech. Feedback je takovou modlou současnosti. 

Červen vlastně také nabízí jakýsi feedback. Osobní i pracovní. Je tady půlka roku, slavíme slunovrat, je na čase zrekapitulovat, kolik úkolů z novoročního playlistu se nám podařilo naplnit, přehrát či jen rozehrát nebo naladit. 

Červnová zpětná vazba je většinou automatická, děláme ji tak nějak ze zvyku. Je totiž pořád dostatek prostoru se zastavit a vydat se jinou cestou, pokud nabydeme dojmu, že míříme jinam, než jsme chtěli. 

Zpětnou vazbu se většinou musíme trochu učit, není jednoduché ji ani dávat, ba ani přijímat, zejména, pokud jde o kritické výhrady k tomu, co se stalo či nestalo. První půlrok jistě takových okamžiků, nad kterým je nutno se zamyslet, přinesl v množství větším než malém.  

Rozeberme si je tedy ku prospěchu věci a spolu s červnovým slunovratem se vydejme na cestu druhým půlrokem letošního roku, aby ta prosincová zpětná vazba byla v porovnání s tou červnovou výrazně lepší. 

Nebo alespoň stejně dobrá, protože červen je ze své podstaty pozitivní měsíc. A každý feedback má podle všech pouček začínat kladně. Nechť se tedy červnem inspirujeme ke úspěšné druhé polovině roku.




Žádné komentáře:

Okomentovat