úterý 10. října 2023

Nerozumím

 Nerozumím tedy mnoha věcem, ale tady konkrétně Velké pardubické. Mám pocit, že je to až nějaká zvrácenost.  

Z nějakého důvodu prestižní závod, vítěz bývá oslavován.

 Což ale ty časté masakry, podle mě, neomlouvá?

 Už roky se na to ani nemohu dívat, byť jinak mám dostihy docela ráda a s chutí na ně kouknu. Na Velkou jedině ze záznamu, když už vím, že žádný mrtvý nebyl. 

Tu letošní tedy opět vynechávám. 

A nerozumím tomu, proč se vůbec jezdí. Měla jsem pocit, že kolem koní se motají lidé, co je mají rádi. Pak o to víc nerozumím, že toto dovolí??

Pokud o tom skoku něco málo vím, tak se na Taxisu netrénuje, koně ho neznají a jednou ho jenom jednou, naostro, právě při závodě....?!

Což je tedy brutální záludnost, myslím si já. 

Ostatně, i pokud se mýlím a trénovat mohou, je to hnusná překážka, není jim vlastní, takže je to vlastně takový vražený skok. 

Pamětníci masakru z roku 84 by mohli vyprávět.  I dneska ten záznam budí emoce. 

 A ačkoliv se parametry skoku upravily, stejně je to zbytečná překážka. Takový přežitek minulosti, který by do dnešní doby asi již patřit neměl.

 A nemohu se zbavit vtíravého dojmu, že jde jen o diváky, vůbec ne o koně. Když tam budou koně padat, a umírat, bude se zvedat sledovanost.,,,

  Možná to tak není a vidím to úplně jinak, ale zbavit se toho pocitu nejde...

Navíc, z mého hlediska je to zbytečný skok, kazí to závod, dojem a zabíjí koně. A to je mi líto, ač nejsem koňák tělem i duší, nejezdím na koni. Jen je obdivuji jako krásná zvířata. 

A jako pejskař bych dobrovolně svého psa  neposlala do situace, kde může přijít o život...

Asi tak...

Prostě tomu nerozumím...



Žádné komentáře:

Okomentovat