pondělí 12. srpna 2019

Mínus šest tisíc

Dočetla jsem se, takže vycházím z publikovaného textu. V září prý bude chybět ve školách šest tisíc pedagogů. A ministerstvo prý udělá všechno pro to,aby problém vyřešilo, aby dostalo před tabuli třeba i nepedagogy....
Nu, není to Kocourkov. Po té, co stejné ministerstvo udělalo všechno pro to, aby všichni nepedagogové ze škol zmizeli, se vytasí s touto zprávou dne? 
Ze škol byli odejiti všichni, co neměli pedagogické vzdělání, byť ve školství pracovali, uměli to a hlavně tady pracovat chtěli. Uměli svůj obor a měli vztah k dětem. Neměli jen papír z PF. Z té fakulty, která se, podle mých informací, léta vůbec nemění. Pořád je to suchá teorie, dítě školou povinné moc během studia nevidíte, nové metody se neučíte, práci se třídou- tedy něco, jako třídnická hodina, na fakultě nezažijete, ale papír máte. 
A nyní se sklízí plody této čísi " geniální myšlenky". Učitelé ve škole nejsou. To je ale objev Ameriky. Jsem zvědavá na další geniální řešení této situace. 

1 komentář:

  1. Je to pořád od zdi ke zdi. Nýmandi na ministerstvech. Každý nový přichází se "zaručeným a nejlepším" řešením. Tohle jsou výsledky. Bohužel není žádná naděje na zlepšení.

    OdpovědětVymazat