čtvrtek 12. října 2017

Akademie slova

aneb náš počin k netradičnější výuce literatury, k seznamování dětí s mistry slova a prohloubení vztahu k dramatickému a literárnímu umění. Není to snadné, zajistit dětem na literární dílny skutečné osobnosti. Loni, v prvním ročníku, jsme byly průkopnice. Letos, ve druhém, už sice máme nějaké zkušenosti, určité know how, ale pořád je to napínavé do poslední minuty. Dnes tedy dorazili:
ráno paní Milena Steinmasslová, která s dětmi recitovala. Je to silný zážitek jak z recitace, tak z profesionálně odvedené práce. A lidsky silné setkání. 
V poledne se dostavila Irena Dousková na literární čtení, paní Lubica Krénová na divadelní kritiku a pan Hanuš Bor na divadelní práci s textem a češtině a němčině. 
Ve dvě přišel očekávaný mladý herec Marek Lambora a ve tři hodiny jsme přivítali paní Ivu Pekárkovou, která mezi nás ochotně zavítala během jediného měsíce, kdy je v Čechách. Spolu s ní paní Hana Vaculná dramatizovala německý text, takže to dnes bylo opravdu dvojjazyčné až trojjazyčné.













5 komentářů:

  1. Závidím studentům vašeho gymnázia :)

    OdpovědětVymazat
  2. To musel být pro studenty opravdu zážitek, skoro jim to závidím!
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. Dámy, děkuji. Nevím úplně, jako moc si to uvědomují studenti, jsou často zvyklí brát věci jako samozřejmé, ale zážitek to byl, veliký. Krásný víkend, nebo-li tereziánské léto, jak pravili v předpovědi počasí. Nádhera!

    OdpovědětVymazat