sobota 11. února 2017

Na horách

Před letošními jarními prázdninami jsem se po dlouhých letech mohla také aktivně zúčastnit společenského dialogu na téma hory. „Jedete o prázdninách na hory?“
„Ano, jedeme!“
Pravda že toto sdělení poněkud ztratilo na své intenzitě v dalším toku hovoru, kdy ostatní oznamovali svá alpská střediska, zatímco my se vytasili s MoníncemJ, což nejsou vlastně hory ani v českém měřítku. Ale je to lyžařské centrum a někde se holt začít lyžovat musí. Zvlášť když je to za humny a v podstatě to všechny horské atributy vlastní, tedy hotel, sjezdovky, vleky, lyžařské školičky…
A tak jsme vyrazili. Po čase zase do hor. Říká se, že týden horské dovolené vydá za dva týdny letní. No, s tím jako teplomilec a velmi pasivní lyžař moc nesouhlasím, přesto to nabíjející bylo. A nejen Haničkou, která byla vlastně ten zásadní důvod. Aby si vyzkoušela lyžování, zda to třeba pro ni v budoucnu nebude to pravé ořechové. Sice všechno fungovalo, ale lyžařka z ní asi nakonec nebude. Spíš plavkyně, protože bazén v hotelu ji zaujal nepoměrně více a rozhodně měl pro ni větší kouzlo, než pravidelná lyžařská školička.
„Je ještě mlha, počkáme.“ zkoušela každé ráno oddálit nástup na svah, co to jen šlo. Samotná výuka ji asi i bavila, rozhodně se na lyžích udrží už skoro stejně dobře jako jáJ, ale ten bazén byl přeci jen lákadlo.
„Už půjdeme plavat?“ sondovala po každém dojezdu z dětského minisvahu.
A tak jsme v hotelovém wellness centru strávili asi víc času než na lyžích, což třeba mně náramně vyhovovalo. A naší malé lyžařce také. Tak uvidíme příště, co přinesou hory.
Každopádně to byl hezký návrat k zimním pokusům o dovolenou. Byť na to letní moře se těším snad ještě víc.  















7 komentářů:

  1. Hanička je úžasně roztomilá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, děkuji velmi pěkně. Je to takový andílek s ďáblíkem v těle:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Super! no z toho by se měla udělat tradice! :-) To jsou lyže! panejo- ty mají jistě půl metru! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tradici z toho udělat chci, a tajně doufám,že to někdy dotáhneme až na úroveň Vaší Itálie. Zatím ale Monínec:-) a lyže fakt asi půl metru. Ovšem i s obrázky:-)

      Vymazat
  4. Naprosto Haničce rozumím, také dávám přednost teplému bazénu před studeným svahem. Je to chytrá holka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je až vychytralá:-):-) Ale musím uznat, že i já jsem víc bazénová než lyžující:-)

      Vymazat
  5. Hanička je šikulka, že už zkouší lyže. Honzíček asi až za rok.

    OdpovědětVymazat