středa 8. července 2015

První letní relax

První fáze letní dovolené měla podobu oblíbeného wellness pobytu. Trochu prodlouženého, od počátku léta přes oba sváteční dny.  Takové zastavení po konci školního roku. Dny, kdy nic neděláte, bloumáte od jedné procedury ke druhé a snažíte se dát do kupy. Jde to ztuha, ale když je hezké prostředí a příjemné počasí, tak se vše zdá snadnější. A Mšené je navíc místo důvěrně známé, jezdíme sem často, tak proč tady pro jednou nenastartovat do letních odpočinkových dnů...........
Krásné počasí opravdu bylo. Relax  se z tohoto úhlu naprosto vydařil.Na začátek prázdnin opravdu jako dělaný. Přesto vyvstává několik kritických připomínek. Pravda, také již tradičních, leč řekla bych, že jejich příčiny nabývají na intenzitě. Předně je to pracovní doba. Ač máme na propozicích důsledně uvedeno, že dostavit se máme do sedmnácté hodiny, již v půl čtvrté, kdy jsme fyzicky na místě, nemůžeme nic. Podotýkám, že šlo o klasický všední den. Tak nemůžeme zaplatit, protože kasa už je uzavřená, nemůžeme si přiobjednat žádnou proceduru, protože už je zavřeno, stejně jako ve zdejším miniaturním obchůdku. Prostě ještě nejsou čtyři a zde už není takřka žádný zaměstnanec. Paní, která zůstane na recepci, je z toho zjevně natolik rozladěná, že nám vydá špatnou parkovací kartu, se kterou na placené parkoviště prostě nepronikneme. A jelikož žádný zaměstnanec není, musíme se zdlouhavě vracet, paní se  diví a omlouvá, kartu vymění. Dobrá, právo na omyl máme všichni:-). Navíc je paní takřka jediná, kdo zde ve všední den, byť v podvečer, funguje, tedy se nezlobíme. Jen malinko divíme, stejně jako večer v bazénu, který měl být pronajatý jen pro nás, stejně tam ale byla jakási cizí žena. Nebylo jinde místo, tak ji přifařili k nám. To jsme si mysleli. Pravda byla taková, že paní prostě nic nerespektovala a využila situace, že už nikdo nic nekontroluje a cachtala se vesele dál. Prý je to u ní běžné, dozvěděli jsme se druhý den dopoledne, kdy už zase fungoval personál. Dále jsme se opakovaně podivovali i v místní restauraci, bohužel jediné, kde se ale podivujeme již tradičně.
Nic se nezměnilo. Pořád stejně laxní personál. Navíc, před osmou už nebylo možné objednat si nějaké jídlo, ač otevírací hodiny zdejší jediné restaurace jsou až dlouho do večera. Na objednávku prosté palačinky v půl osmé se servírka zatvářila, jako bychom chtěli menu o třech chodech a suše procedila, že se nám tedy koukne do kuchyně, jestli nám ji ještě udělají.
Neudělali. Kuchyň už nefachala. Takže nic.
  Vždycky, a je to ohraný evergreen, mě napadá, že se všude omílá píseň o nezaměstnanosti či o tom, jak je těžké si práci udržet. Zde je velká zaměstnanecká příležitost, ale lidem (některým) je to zjevně fuk.
 Už po několikáté se sama sebe ptám, proč sem vlastně jezdíme?

Asi proto, že je to blízko a že je to všude stejné. Se službami a přístupem k práci stoprocentně.... 
A pak, masáže a lázeňské služby ty tu jsou zase skvělé. Takže asi, něco za něco:-)



















3 komentáře:

  1. S přibývajícími roky jsem se naučila, že tam,kde jsem nespokojená s obsluhou už nikdy víc nejdu.Ale "reklamu" jim udělám, to zase jo....

    OdpovědětVymazat
  2. jak já lituju toho, že nejsem lázeňský typ... ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. To ale o hodně přicházíš:-) Chtěly jsme Tě vzít s sebou,ale to by asi bylo pro Tebe spíš za trest:-)

    OdpovědětVymazat